MVO

Sicom denkt aan de toekomst van mens en milieu. De verantwoording begint bij jezelf, al is het de kleinste stap. Wij selecteren onze leveranciers op de juiste keurmerken. Dit doen we voor zowel de kleding die we van standaard merken verkopen, als wel voor de productie van kleding. 

Al onze stoffen leveranciers zijn geselecteerd op het Oeko Tex certificaat. Onze productiefaciliteiten bevinden zich in het Europese continent, niet in Azië. Hierdoor kunnen we waarborgen dat de juiste wet- en regelgeving wordt gehanteerd. Door de relatief korte afstanden heeft het transport ook een minder grote impact op het milieu. 

 

  • https://sicom.nl/wp-content/uploads/2022/03/circular-footwear-alliance-logo.png
  • https://sicom.nl/wp-content/uploads/2022/03/2021-CFA-doos.png

We zijn lid geworden van CFA, waarmee we werkschoenen maximaal kunnen recyclen. Voor nog meer informatie kijk op www.cfalliantie.eu.

Ook als je bedrijf zelf nog geen circulaire schoenen gebruikt, kun je alvast meedoen door zoveel mogelijk werk- en veiligheidsschoenen in te leveren bij ons. Voorwaarde is wel dat je bij aanschaf van nieuwe schoenen voor circulaire modellen kiest. Op deze manier kunnen we de niet-circulaire werk- en veiligheidsschoenen uitfaseren, zeker als gaandeweg meerdere merken gaan meedoen. De ingeleverde schoenen worden bij ons opgehaald en op een centrale locatie gesorteerd en vervolgens ontmanteld. Uit de componenten uit de ontmantelde schoenen worden met bestaande en nieuwe recyclingtechnieken grondstoffen herwonnen. Deze grondstoffen worden ingezet in weer nieuwe producten, waaronder werk- en veiligheidsschoenen.